Střevní mykobiom asociovaný s diagnózou zánětlivého střevního onemocnění založený na tkáňových biopsiích - Cimická, Jana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce odhaluje výsledky NGS analýzy mykobiomu z FFPE vzorků pacientů s Crohnovo chorobou, ulcerózní kolitidou a zdravých kontrol. Rozděluje fungální rody do tří experimentálních skupin, určuje jejich příslušnost ke zdraví a nemoci, navrhuje interakce mezi fungálními rody a ukazuje specifické fungální rody související s určitou diagnózou.
Intestinal mycobiome associated with diagnosis of inflammatory bowel disease based on tissue biopsies
Keywords: mykobiom; FFPE vzorky; ulcerózní kolitida; Crohnova choroba; NGS.; mycobiome; FFPE samples; ulcerative colitis; Crohn's disease; NGS.