Projevy delikvence na ZŠ a možnosti převýchovy mladistvých delikventů - Kudláčková Žemličková, Elena (Jihočeská univerzita, 2007)
Téma mé diplomové práce odpovídá současnému celospolečenskému problé-mu výskytu patologických jevů u mládeže. Teoretická část se zabývá termínem de-likvence, jejími determinanty způsoby řešení sociálně patologických jevů u nás i v zahraničí. V praktické části je zpracován průzkum výskytu sociálně patologických jevů, průzkum rodinného zázemí a trávení volného času mládeže ve věku od 13 do 15 let. Tento průzkum je prováděn formou dotazníku. Cílem mé práce je zjistit, jak se na patologickém chování může podílet vliv ro-dinného prostředí, využití volného času, případně jiné skutečnosti.
Deliquent behaviour on primary schools and possibilities of reeducation of youthful deliquents.
Keywords: delikvence; determinanty delikventniho chovani; priciny a podminky vzniku delikvence; deliquency; pathologic phenomenon