Geodetické práce pro tvorbu fotoplánu fasády budovy. - Sládek, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Tato práce si klade za cíl vytvořit geodetické podklady pro tvorbu fotoplánu stavebního objektu pro výuku v předmětu Fotogrammetrie a dálkový průzkum pro obor Pozemkové úpravy a převody nemovitostí v rámci Katedry pozemkových úprav Zemědělské fakulty Jihočeské univerzity v Českých Budějovicích. Výstupem této diplomové páce je vytvoření geodetických základů pro tvorbu fotoplánu fasády zvoleného stavebního objektu za použití terestrických i GPS metod.
Surveying measurement for the photomap of the frontage building.
Keywords: Fotoplán fasády objektu; technická nivelace; geometrická nivelace ze středu; trigonometrické určení výšky; protínání vpřed z úhlů; GPS; Photomap of building frontage; technic levelling; geometric levelling from centre; trigonometric heighting; forward intersection from angles; GPS