Realizační potenciál cestovního ruchu na území SO ORP Sušice se zaměřením na kulturně-historické památky - Orság, Martin (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářská práce se zabývá vyhodnocením a návrhem využití historických památek v cestovním ruchu na území obce s rozšířenou působností Sušice. Práce obsahuje geografickou (sociální i fyzikální) charakteristiku území, díky níž je možné se lépe seznámit s podmínkami SO ORP Sušice. Dále jsou v textu uvedeny hrady (Rabí, Kašperk, Velhartice) a zříceniny (kaple Všech svatých, Budětice, Hrnčíř a Kašovice) v daném území. U zmíněných hradů je dále rozebrána jejich návštěvnost a vliv ochrany památky na ni. Jádrem práce je analýza potenciálu cestovního ruchu zaměřená především na lokalizaci turistických tras a hromadných ubytovacích zařízení vůči hradům a zříceninám. Tato praktická část umožní v závěru práce zhodnotit a navrhnout lepší využití daných zájmových bodů.
Realization potential of tourism in the region of municipality with extended power of Sušice focused on cultural and historical monuments
Keywords: Kulturně-historické památky; cestovní ruch; SO ORP Sušice; cultural and historical monuments; tourism; municipality with extended power of Sušice