K problematice antroponym - Sabáčková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2019)
Tématem bakalářské práce je analýza osobních jmen a z nich vytvořených hypokoristik a přezdívek. Cílem práce je poskytnout údaje o stavu antroponym vyskytujících se v současném školním prostředí. Vzhledem k oboru studia byl materiál získán za pomoci dotazníků, které byly předloženy žákům 2. stupně vybrané základní školy. Výzkumná část navazuje na část teoretickou, která pojednává o onomastice jako lingvistické disciplíně a podrobněji vymezuje problematiku antroponym, rodných jmen, hypokoristik a přezdívek.
To the Issue Anthroponyms
Keywords: onomastika; antroponymum; rodné jméno; hypokoristikum; přezdívka; onomastic; atroponym; first name; hypocoristic; nickname