Vkuv didržebá cgkadárebsjígi řetětce ba jvakutz a trvabkuvist potravin živočišného původu - Blechová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je posoudit diference vlivu teploty na kvalitu potravin vyrobených ze živočišných produktů. Jelikož nelze se věnovat všem potravinám živočišného původu další výzkum byl směřován na hovězí maso. Jako hodnotící kritéria byly zvoleny senzorické vlastnosti ? vzhled a vůně. Dále zde byla měřena teplota prostředí a teplota masa. Byly zpracovány tři pokusy na současné způsoby skladovaná masa za snížených teplot se zaměřením na vliv snížené teploty na trvanlivost a kvalitu výrobku s vlivem na organoleptické vlastnosti. Změny, které nastaly, byly řádně popsány a fotograficky zdokumentovány. Bude zde sledován vztah mezi teplotou a dobou skladování.
Effect of cold chain compliance on quality and shelf life of foods of animal origin
Keywords: chlazení masa; hovězí maso; kvalita masa;; refrigeration sector; beef; meat quality