Tvorba výnosových prvků ozimé pšenice v podmínkách ekologického zemědělství - Herink, Jakub (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá tvorbou výnosu u pšenice ozimé. Pšenice ozimá byla pěstována po třech různých předplodinách: jetel, brambory, LOS. Pokus byl zaměřen na tvorbu výnosových prvků: počet rostlin na m2, počet zrn v klasu, hmotnost tisíce zrn. Během vegetace byla prováděna měření a byl spočítán teoretický a skutečný výnos.
Yield formation of winter wheat in ecological agriculture
Keywords: pšenice ozimá; ekologické zemědělství; předplodina; výnos; winter wheat; ecological agriculture; previous crop; yield