Raná péče o děti s kombinovaným postižením, se zaměřením na péči o pečujícího rodiče - Šormová, Jana (Jihočeská univerzita, 2008)
Má bakalářská práce na téma: ''Raná péče o děti s kombinovaným postižením, se zaměřením na péči o pečujícího rodiče“, seznamuje s problematikou zdravotního postižení, informuje o systému rané péče v České Republice , ukazuje jaké jsou možnosti, postupy a metody v rané péči o děti s kombinovaným postižením. Dále se zabývá problematikou pečujícího rodiče, jako hlavního člena multifunkčního týmu rané péče, procesem vyrovnání se rodiče s postižením dítěte a nebezpečím syndromu vyhoření. Pro účely práce byly využity vzdělávací projekty sdružení Alfa Human Service ''Vzdělávání a praxe pečujících osob o závislého rodinného příslušníka''(CZ.04.3.07/2.2.1.01.1/2004) a projekt ''Podpora osob potenciálně ohrožených nezaměstnaností''(CZ.04.3.07/1.1.01.3/1088). Cílem práce bylo zmapovat potřeby, očekávání pečujících rodičů a úspěšnost vzdělávacích aktivit, směřující k sociální integraci a začlenění na trh práce.
Early care of children with the compound disablement, focused on care of caring parent
Keywords: Raná péče Pečující rodič Zdravotní postižení Kombinované postižení Ucelená rehabilitace Léčebná rehabilitace Sociální rehabilitace Pedagogická rehabilitace Syndrom vyhoření Zaměstnanost Sociální integrace; early care caring parent disability combined disability complex rehabilitation treatment rehabilitation social rehabilitation pedagogical rehabilitation burn-out syndrome employment social integration