Prostorová analýza výroby a zpracovatelských kapacit bioprodukce - Jihočeský kraj - Zedek, Milan (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce je zaměřena na zmapování ekologického zemědělství v Jihočeském kraji zejména z hlediska prostorového rozmístění ekofarem, jejich produkce a na rozmístění zpracovatelských kapacit bioporodukce. Jihočeský kraj je díky svým geografickým podmínkám vhodný pro ekologické hospodaření. V rámci ČR se řadí k největším v počtu ekofarem. Pestrost produkce však není příliš rozmanitá. Dominuje zde především extenzivní chov skotu na plochách trvalých travních porostů. Diplomová práce je zpracována v rámci výzkumného záměru Ekonomické fakulty Jihočeské univerzity MSM 6007665806.
Spatial analysis of organic food production and processing capacity in region of South Bohemia
Keywords: bioprodukt; biopotravina; ekologické zemědělství; Jihočeský kraj; organic product; organic food; organic farming; South Bohemia