Zdobení lidského těla z hlediska funkcí - Petejová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2011)
Studentka si pro svou bakalářskou práci zvolila téma s dlouhou historií a širokým mezikulturním dosahem - zdobení lidského těla. Hlavním úkolem studentky v centrální systematické části práce bude (vedle nezbytné úvodní kulturně historické rešerše) funkcionální analýza tohoto fenoménu se zvláštním ohledem na vztah funkce etické a estetické. Klíčová otázka, ve které bude práce konvergovat, zní: Jaká je povaha tohoto vztahu? Za jakých podmínek jde o konflikt a za jakých o kooperaci?
Body Art: The Functional Point of View