Poradenství při ochraně práv spotřebitele cílové skupiny seniorů - Kýčková, Petra (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato práce je rozdělena na dvě části. Teoretická část přináší vymezení pojmů senior, poradenství pro seniory a také obecné informace o podpoře prodeje a obchodních praktikách na předváděcích akcích. Část praktická se věnuje průzkumu, který je proveden pomocí dotazníkového šetření tak, aby zjistil osobní postoje seniorů k předváděcím akcím a vysvětlil, proč se senioři předváděcích akcí účastní. Závěrem jsou informace, zjištěné průzkumem vyhodnoceny a jsou navržena opatření, která ze zjištěných skutečností vyplývají a která mohou být prevencí pro rizikové chování seniorů.
Advisory Services on Protection of Consumer Rights for the Target Group of Senior Citizens
Keywords: senior; poradenství pro seniory; ochrana práv spotřebitele; předváděcí prodejní akce; obchodní praktiky.; senior citizen; advisory services for senior citizens; protection of consumer rights; promotional sales events; business practices.