Vliv druhového složení květnatých pásů ve městech na skladbu opylovačů. - Fišerová, Alena (Jihočeská univerzita, 2022)
Tato práce pojednává o vlivu druhového složení rostlin květnatých pásů na skladbu opylovačů, kteří pásy navštěvují. Rostliny kvetou bohatě po celou sezónu a tím nabízejí odměny pro různé funkční skupiny opylovačů. Pásy tak napomáhají zvyšovat biodiverzitu ve městech.
Influence of species composition of flower stripes in cities on the composition of pollinator community.
Keywords: květnaté pásy; opylovači; rozkvetlost; květní typy; biodiverzita; flower strips; pollinators; phenology; flower types; biodiversity