Dobrovolníci a jejich přítomnost v organizacích využívajících dobrovolnickou službu v Českém Krumlově - Vágai, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2010)
Práce je zaměřena na dobrovolnickou službu a na její přínos pro organizace, které ji využívají. Teoretická část se zabývá vývojem dobrovolnictví v České republice a způsobem, jak tento vývoj ovlivňuje právní legislativa. Jsou zde definovány pojmy dobrovolnictví, dobrovolník a jeho motivace, jeho činnost a celkový přínos organizaci. V praktické části je popsán výzkum, který byl proveden v organizacích využívajících dobrovolnickou službu v Českém Krumlově. Cílem výzkumu bylo odpovědět na otázku, co těmto organizacím přináší přítomnost dobrovolníka.
Volunteers and their presence in organizations, that are using volunteer service in Český Krumlov.
Keywords: dobrovolnictví v ČR; dobrovolnická služba; dobrovolník a jeho motivace; činnost a přínos organizaci; legislativa; zákon o dobrovolnické službě.; Volunteering in ČR; Volunteer service; Volunteer and his motivation; activity and benefit for organization; legislation; law on volunteer service.