Problematika sexuální výchovy na ZŠ - Nuňez Bolívar, Monika (Jihočeská univerzita, 2015)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku sexuální vychovy na základní škole. Cílem je především zmapovat tuto problematiku na vybranych školách, zjistit jejich postoj k dané oblasti a také se pokusit analyzovat skutečné potřeby žáků těchto základních škol. Diplomová práce je rozdělena na část teoretickou a výzkumnou (praktickou). V části teoretické se zabyvám pojmem sexuální vychovy a její důležitostí v současné moderní společnosti. V dalších kapitolách je kladen důraz zejména na sexuální vychovu v rodině a ve škole a jejímu zakotvení v kurikulárních dokumentech. Část praktická se zaměřuje na vyzkum skutečného stavu sexuální vychovy na dvou vybranych základních školách a zjišťuje postoj těchto škol k dané problematice. Snaží se zjistit skutečné potřeby žáků v této oblasti a jejich informovanost o tomto tématu nejen z pohledu školy, ale také rodiny.
The issue of sex education in primary school
Keywords: sexuální vychova na základní škole; sexuální vychova v rodině; kurikulární dokumenty; principy sexuální vychovy; problematika sexuální vychovy; Sexual education at primary school; sexual education in family; curricular documents; principles of sexual education; problematics of sexual education