Zpracování družicových dat z SDO - Šebelík, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce poskytuje velmi stručný přehled o současném poznání Slunce a jeho pozorování pomocí sond SOHO a SDO. Teoretická část této práce popisuje Slunce a sondy, které v současnosti zkoumají jeho dynamiku. V praktické části je na několika příkladech předvedeno, jak lze zpracovávat data poskytovaná přístroji na palubách těchto dvou sond.
Data processing from the SDO probe
Keywords: Slunce; sonda SDO; Sun; SDO probe