Využití kulturních zařízení v rozvoji cestovního ruchu na příkladě vybraných muzeí v městě České Budějovice - Brandejsová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem diplomové práce bylo provedení analýzy nabídky a poptávky cestovního ruchu ve městě České Budějovice. Práce se podrobněji zaměřuje na muzea ve městě. Na základě provedené situační analýzy, výsledků dotazníkového šetření a následně sestavené SWOT analýzy jsou navrženy produkty, rozšiřující nabídku ve sledované oblasti kulturního cestovního ruchu. Souběžně jsou navrženy možnosti komunikace a kooperace sledovaných kulturních zařízení a odvětví cestovního ruchu.
A usage of cultural facilities in tourism development on case of selected museums in České Budějovice
Keywords: Cestovní ruch; kulturní cestovní ruch; muzeum; město České Budějovice; situační analýza; marketingový výzkum; SWOT analýza; komunikace; kooperace; Tourism; cultural tourism; museum; České Budějovice; situational analysis; marketing research; SWOT analysis; communication; cooperation