Užití přístupu orientovaného na klienta v terénní práci s uživateli pervitinu - Kratejl, Martin (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá možnostmi využití přístupu orientovaného na klienta v rámci terénní sociální práce v zařízení typu streetwork. Jedná se o teoretickou práci zhotovenou na základě rešerše relevantní literatury. V teoretické části je popsán pervitin a další nejčastěji užívané drogy společně s definováním cílové skupiny uživatelé pervitinu. Dále pak je pojednáno o streetworku a přístupu orientovaném na klienta. V práce je popsána alternativní metoda harm reduction psychotherapy, kdy na případě klientky je ukázáno i možné využití tohoto přístupu.
The Use of Person-centered Approach in field social work with Metamfetamin Users
Keywords: Přístup orientovaný na klienta; Rogers; uživatelé návykových látek; uživatelé pervitinu; pervitin; Harm Reduction; Harm Reduction Psychoterapie; streetwork; terénní sociální práce; drogy; person-centered approach; Rogers; drug users; metamfetamin users; metamfetamin; harm reduction; harm reduction psychoteraphy; streetwork; social street work; drugs