Integrace dětí se speciálními vzdělávacími potřebami z pohledu předškolních pedagogů - Šrolová, Ivana (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je zjistit aktuální názory a postoje předškolních pedagogů k integraci dětí se zdravotním postižením v mateřských školách. Teoretická část je zaměřena na objasnění pojmu integrace, vymezení podmínek pro úspěšnost integrace a charakteristiku současného předškolního vzdělávání z hlediska péče o jedince se speciálními vzdělávacími potřebami. V praktické části je použita kvalitativní metoda polostrukturovaného rozhovoru, který zjišťuje názory předškolních pedagogů na integraci dětí se speciálními vzdělávacími potřebami, jsou uvedeny jejich odpovědi a shrnutí výsledků bakalářské práce.
The integration of children with special education needs from the point of view of preschool pedagogues
Keywords: integrace; dítě se speciálními vzdělávacími potřebami; IVP; podmínky pro úspěšnou integraci; předškolní pedagog; integration; child with special educational needs; IVP; conditions for successful integration; preschool teacher