Základní východiska mapování rizik v České republice - Kavan, Štěpán; null, null; Brumarová, Lenka (Vysoká škola evropských a regionálních studií, 2018)
Příspěvek je zaměřen na problematiku mapování rizik v podmínkách České republiky. Vychází z metody mapování rizik, která byla vyvinuta Hasičským záchranným sborem České republiky na základě metodiky doporučené Evropskou unií. Cílem příspěvku je charakterizovat a určit vybraná východiska mapování rizik, která jsou nezbytná pro znázornění rizik na mapě. Využívá interakci projevů různých typů nebezpečí se zranitelností území a s úrovní připravenosti na tomto území. Implementace výsledného zpracovaného mapování rizik pro daný územní celek je široké. Při mapování rizik se vychází ze zaměření především na klasifikaci a kvantifikaci rizika ve vztahu k území. Jedná se tak o hodnotové vyjádření rizika na mapě.
General Solution of Risk Mapping in the Czech Republic
Keywords: analýza rizik; bezpečnost; krizové řízení; mapování rizik; Risk Analysis; Security; Crisis Management; Risk Mapping