Aplikace konceptu Smart City v dopravě s využitím GIS na příkladu města Klatovy - Hrušková, Petra (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá aplikací konceptu smart city v dopravě s využitím GIS na modelovém příkladu Klatovy. Konkrétně řeší problém s parkováním v Klatovech. Využívá oficiální data, která poskytly Technické služby města Klatovy. Tato data jsou poskytnuta za září 2020 a týden od 14. 9. do 18. 9. 2020. Toto časové období bylo vybráno záměrně, aby dopad koronavirových opatření byl co nejmenší a data se přibližovala, co nejvíc situaci před pandemií nemoci COVID-19. Oficiální data jsou doplněna o nasbíraná data od 22. 3. do 30. 3. 2021. Práce je rozdělena na dvě části, přičemž první se zabývá teorií a vysvětlením jednotlivých pojmů a druhá analyzuje data o parkovištích.
Application of the Smart City concept in transport using GIS on the example of the city of Klatovy
Keywords: smart city; doprava; parkoviště; obsazenost; smart city; transport; parking; availability