Mapování prvků lidové architektury ve vybrané lokalitě - Jordánová, Jana (Jihočeská univerzita, 2017)
Tato diplomová práce, která je rozdělena na dvě části, se zabývá lidovou architekturou. Předmětem teoretické části je přehled o lidové architektuře na území ČR a vymezení základních pojmů, jež se týkají této problematiky. Praktická část se zabývá zejména popisem a zdokumentováním identifikovaných objektů lidové architektury ve zvolené lokalitě, konkrétně obce Záboří.
Mapping of folk architecture elements in the selected location
Keywords: lidová architektura; vesnická sídla; typy staveb lidové architektury; obec Záboří; Folk architecture; rural settlements; types of folk architecture buildings; Záboří village