Akvizice energetických dat - Vojč, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce se zabývá problematikou získávání a zpracování energetických dat, konkrétně měřených hodnot výroby elektrické energie z fotovoltaických elektráren. Práce se zaměřuje na kompletní proces měření energie průběhovými elektroměry, zpracování meteorologických dat, analýzu naměřených dat, nahrazování hodnot, zpracování dat pro potřeby operátora trhu. Výsledkem práce je návrh systému, který formou softwarové aplikace pokryje proces zpracování naměřených dat, se zaměřením na nahrazování chybějících měřených dat za pomoci analýzy meteorologických dat.
The acquisition of energy data
Keywords: Fotovoltaická elektrárna; fotovoltaický panel; meteorologická data; meteorologická stanice; ProLite; ProLiteGraph; průběhový elektroměr; distribuční společnost; operátor trhu; odečtová centrála; webové služby; odečítač; teplota; globální záření; přímé záření; difúzní záření; výkon; etalon; dopadový úhel; solární čas; Fotovoltaic producer; fotovoltaic panel; meteorological data; meteorological station; ProLite; ProLiteGraph; running electrometer; distribution company; market operator; meter reading central; web services; meter reader; temperature; global radiation; direct radiation; difuse radiation; power; etalon; impact angle; solar time