The Development of Written English in British and American Qualities from the 20th Century to the Present/Vývoj psané angličtiny v britském a americkém seriózním tisku od 20. století po současnost - Hradová, Lenka (Jihočeská univerzita, 2014)
Tato diplomová práce se zabyvá diskurzivní analyzou psané angličtiny v britském a americkém kvalitním tisku. Jelikož novinářsky styl a jazykové prostředky v něm užívané, podléhají neustálym změnám, cílem této diplomové práce bude definovat vyvoj anglického jazyka v britském a americkém kvalitním tisku od 20. století po současnost. Autor této práce se zaměří na charakteristiku novinářského stylu, jazykové prostředky, které jsou v něm často používané a dále se bude zabyvat popisem pojmu 'Broadsheet' (kvalitní tisk). V neposlední řadě posoudí hlavní lingvistické rozdíly mezi britskou a americkou angličtinou v těchto médiích. Praktická část této práce bude věnována vyzkumu jednotlivych korpusů danych novinovych článků. Tyto články byly použity pouze z předních stran tiskovin, jedná se celkem o šest článků z 20. století a dalších šest ze seriózního tisku, jež byly publikovány v 21. století.
The Development of Written English in British and American Qualities from the 20th Century to the Present
Vývoj psané angličtiny v britském a americkém seriózním tisku od 20. století po současnost
Keywords: Seriózní tisk; kvalitní tisk; linguistická analýza; Broadsheets; Qualities; Linguistic analysis