Zdravotní edukace v oblasti adekvátního pohybového režimu u vybrané skupiny dospělých, gravidních žen. Edukační materiál. - Čihovská, Pavla (Jihočeská univerzita, 2014)
Téma diplomové práce: Zdravotní edukace v oblasti adekvátního pohybového režimu u vybrané skupiny dospělých, gravidních žen. Edukační materiál. Cílem práce bylo na základě analýzy poznatků získaných studiem odborné literatury, koncipovat vhodné pohybové aktivity pro těhotné ženy. Práce obsahuje stručnou charakteristiku celého období těhotenství, s popisem fyziologických změn a průběhu těhotenství, porodu a se základním popisem rizikového a patologického průběhu těhotenství.Vymezuje vhodné a nevhodné pohybové aktivity v průběhu fyziologického těhotenství, zdravotní edukaci a vhodný edukační materiál. Dalším cílem práce bylo, v praktické části práce, pomocí dotazníků zjistit názory těhotných žen na pohybové aktivity a životní návyky, v období před otěhotněním a v době gravidity. Práce je teoretickým návodem pro praktické začlenění pohybových aktivit do života těhotných žen a jejich života rodinného.
Health edukacion in the area of adequate locomotive mode for a selected group of adults, gravid women.
Keywords: Těhotenství; porod; šestinedělí; zdraví; zdravý životní styl; pohybová aktivita; zdravotní edukace.; Pregnancy; birth; confinement; health; healthy lifestyle; physical activity; health education.