Zpracování dodavatelsko-odběratelských vztahů v různých programech pro vedení účetnictví na PC - Pišanová, Lucie (Jihočeská univerzita, 2007)
Bakalářská práce se zabývá problematikou dodavatelsko-odběratelských vztahů. V první části práce je popsána právní úprava závazkového vztahu, směnky, zahraniční a tuzemský styk mezi odběrateli a dodavateli. V teoretické části je řešena problematika zálohových plateb, které upravuje zákon o DPH. V praktické části jsou porovnávány dva účetní programy z hlediska pracnosti, rychlosti, tiskových sestav atd. V každém z programů jsou účtovány vystavené faktury, zálohové faktury, je porovnávána evidence dodavatelů a odběratelů, evidence uhrazených a neuhrazených pohledávek a závazků. Cílem práce je tedy vybrání nejvhodnějšího programu podle již zmíněných kritérií.
Processing of the suplier-customer relations in different accounting software packages
Keywords: Dodavatelsko-odběratelské vztahy; fakturace; směnky; účetnictví; závazkový vztah.; Supplier-customer relations; invoicing; bills; accounting; liability relation.