Analýza programovacího období 2007 - 2013 v zemích V4 - Hronková, Věra (Jihočeská univerzita, 2015)
Předmětem práce je analýza čerpání finančních prostředků z fondů Evropské unie na území Visegrádských zemí v rámci programovacího období 2007 - 2013. Práce řeší především, kolik celkově bylo vyčerpáno z předpokládané finanční alokace a výsledné čerpání člení na oblasti, do kterých finance v příjmových zemích putují. Také zjišťuje, zda opravdu dochází k plnění závazků, které si země na počátku programovacího období 2007 - 2013 v operačních programech stanovily.
Analysis of the programming period 2007 - 2013 in V4 countries
Keywords: Visegradská skupina (čtyřka); regionální rozvoj; programovací období; strukturální fondy; regionální politika; projekty; operační programy; alokace; Visegrad group; regional development; program period; structural funds; regional policy; projects; operational programmes; allocation