Registrace sester v primární péči - Nováková, Eva (Jihočeská univerzita, 2007)
Přijetím zákona č. 96/2004 Sb. byl práci všeobecné sestry uznán statut samoatatného povolání, byl umožněn volný pohyb sester na pracovním trhu. Zavedením pojmu výkonu povolání bez odborného dohledu byly sestrám svěřeny nové kompetence, ale také stanoveny nové podmínky k výkonu povolání. Ty zahrnují požadavek celoživotního vzdělání, úpravu vzdělávacího systému dle Evropské unie a zavedení systému registrace.
Nurse registration in primary care
Keywords: ambulance; nemocnice; péče; povolání; registrace; sestra; vzdělání; zákon; ambulance; hospital; care; occupation; registration; nurse; culture; act