Rizikové chování adolescentů se zaměřením na užívání návykových látek - Fendrichová, Anna (Jihočeská univerzita, 2011)
Bakalářská práce se zabývá problematikou rizikového chování adolescentů v oblasti užívání návykových látek, zejména kouření, konzumace alkoholu a experimentování s marihuanou. Teoretická část je rozdělena do několika kapitol, které pojednávají o dospívání, návykových látkách, příčinách tohoto chování a o primární prevenci. Analýza dat získaných ve výzkumné části poskytuje informace o věku začátku užívání tabáku, alkoholu a marihuany, jejich frekvenci užívání a informaci, od koho získali dospívající první návykovou látku a o rozdílnosti v užívání návykových látek mezi studenty Střední školy obchodu a služeb, Obchodní akademie a Středního odborného učiliště.
Risk behaviors of adolescents, focusing on drug use
Keywords: Adolescence; rizikové chování; závislost; alkohol; tabák; marihuana; prevence; Adolescence; risk behaviors; addiction; alcohol; tobacco; marijuana; prevention