Asymetrické informace v poskytování bankovních služeb - Dvořáková, Aneta (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je posoudit asymetrickou informovanost v oblasti poskytování bankovních služeb na příkladu hypotečních úvěrů. Asymetrická informace je sledována ve vztahu k regulačním nástrojům z pohledu bank a klientů. Práce rovněž obsahuje komparaci jednotlivých nabídek bankovních institucí a výběr nejvhodnější varianty rovněž v kontextu s asymetrií informací.
Asymmetric information in the provision of banking services
Keywords: asymetrické informace; finanční krize; bankovní sektor; hypoteční úvěry; asymmetric information; financial crisis; banking sector; mortgage loans