Základní aspekty výživy sportovních koní - Kmentová, Sofia (Jihočeská univerzita, 2019)
Hlavním tématem této bakalářské práce je výživa a krmení sportovních koní. Závěrečná práce je zaměřena na několik podkapitol, kde je popsána anatomicky a fyziologicky trávicí soustava koní, důležité živiny, rozdělením krmiv, charakteristika krmiv, energie a potřebná energie získaná v krmivech pro sportovní koně. V závěru práce je návrh krmné dávky vhodný pro dostihového koně, který je vytvořen na základně základních znalostí z výživy.
Basic aspects of sports horse nutrition
Keywords: koně; výživa; živiny; energie; sportovní využití; horses; nutrition; nutrients; energy; sport usage