Obraz ducha v sérii Meg Cabotové Mediátor - Zvoníčková, Michaela (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce analyzuje vliv postavy ducha na hrdiny příběhů, zkoumá původ tohoto motivu v gotickém románu a přibližuje světové autory (např. Reeveová, Walpole, Shakespeare), kteří postavy strašidel využívají ve svých dílech. Cílem práce je zamyšlení nad psychologickou funkcí motivu ducha v sérii M. Cabotové Mediátor.
The Picture of the Ghost in Meg Cabot´s Series Mediator
Keywords: Duch; gotický román; dětská literatura; dobro vs. zlo; Mediátor Meg Cabotové; Ghosts; The Gothic Novel; Children´s Literature; Good vs. Evil; Meg Cabot´s Mediator