Postoje a spotřební chování domácností ve vztahu k penzijní reformě - Karasová, Iveta (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem mé bakalářské práce bylo popsat a zhodnotit postoje a spotřební chování domácností ve vztahu k připravované penzijní reformě v ČR a doporučit pro domácnosti vhodné produkty pro zajištění se na důchod. Primární data byla získána z dotazníkového šetření prováděného prostřednictvím internetu. Konečným výstupem mé bakalářské práce bylo zpracování obecného doporučení pro spotřebitele.
Attitudes and behaviour of households regarding the pension reform
Keywords: Penzijní reforma; penzijní připojištění; důchodový systém v ČR; důchodový systém ve světě; důchodový věk; dotazníkové šetření; hypotézy k důchodové reformě; doporučení běžným spotřebitelům; doba pojištění; důvody penzijní reformy; definice spotřebitele; spotřební chování; investor; státní příspěvek.; Pension reform; additional pension insurance; retirement system in the Czech Republic; retirement system in the world; pensionable age; questionnaire investigation; hypotheses to the pension reform; recommendations to the commom consumers; insurance period; pension reform reasons consumer definition; consumer behavior; investor; state contribution.