Historie německého fotbalu v Českých zemích - Bartoníčková, Markéta (Jihočeská univerzita, 2014)
Bakalářská práce se zabývá historií německého fotbalu v Českých zemích od jeho vzniku až do konce druhé světové války, což je do roku 1945. Práce je rozdělena do tří hlavních částí. První část pojednává o vzniku německého fotbalu v Čechách a o prvních klubech, které se tu nacházeli a končí rokem 1918. Druhá část se zabývá tím, jak se rozvíjel fotbal v meziválečném období, tedy od roku 1919 do roku 1938. A poslední třetí část, popisuje rozvoj fotbalu za druhé světové války, což je od roku 1939 do roku 1945. Historické prameny jsou zpracovány z kronik, almanachů, periodik a literatury.
The History of German football in Czech Lands
Keywords: Historie; německý sport; oddíl; klub; německý fotbal; německé fotbalové kluby.; History; German sport section; club; a German football; German football clubs.