Podniková kultury v organizaci HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. - Lomská, Blanka (Jihočeská univerzita, 2016)
Cílem této diplomové práce bylo analyzovat podnikovou kulturu ve společnosti HELUZ cihlářský průmysl v.o.s. a navrhnout změny podnikové kultury. První část práce shrnuje poznatky odborné literatury se zaměřením na podnikovou kulturu, její typologii, vlivy na firemní strategii a výkonnost podniku. Praktická část analyzuje na základě kvantitativních a kvalitativních metod vybranou společnost. Obsahuje charakteristiku firmy, prvky její firemní kultury, strategii a cíle společnosti. Dále se věnuje inovační a personální politice, atmosféře v organizaci a spokojenosti zaměstnanců. Na základě získaných údajů navrhuje změny, které slouží jako podklad při tvorbě podnikové strategie.
The Corporate Culture at the Company HELUZ
Keywords: podniková kultura; typologie podnikové kultury; vlivy podnikové kultury; výkonnost podniku; strategie firmy; podnikové klima; atmosféra podniku; corporate culture; typology of corporate culture; content of corporate culture; the influence of strength of corporate culture; influence on company performance