Kontrola výkonnosti družstva kadetek ve volejbalu\\ - Valachová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2008)
Obsahem diplomové práce je kontrola výkonnosti družstva kadetek ve volejbalu. Skládá se ze dvou částí, teoretické a výzkumné. Teoretickou část tvoří charakteristika volejbalu, herní výkon hráče v utkání, pohybové schopnosti a testy pohybové výkonnosti. Výzkumnou část tvoří vlastní problematika práce, provedení testování a zpracování výsledků spolu s grafickým znázorněním. Šetření probíhalo u volejbalového družstva kadetek VSK Český Krumlov metodou testování. Testování obsahovalo osm testů speciální pohybové výkonnosti, kterými se dají diagnostikovat převážně rychlostní, silové a obratnostní schopnosti. Zjištěné hodnoty byly porovnány s výslednými hodnotami ostatních kadetek z celé ČR, statisticky zpracovány a vyhodnoceny.
Efficiency control in volleyball cadet team \\
Keywords: volejbal; výkonnost; somatotyp; motorický test; volleyball; performance; somatotype; kinetic test