Zpracování plánu pěče pro lokalitu Kohout v Novohradském podhůří - Martínková, Denisa (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem této práce je sestavení plánu péče pro lokalitu Kohout, který se nachází v Novohradském podhůří nedaleko města Kaplice. V první části práce se nachází uvedení do problematiky a seznámení s použitou literaturou. Další část práce je věnována fyzicko-geografickým poměrům Kohouta, kde je mimo jiné popsaná geologie, pedologie, hydrologie nebo klima zájmového území. Nejvýznamnější část bakalářské práce tvoří návrh plánu na ochranu zvolené lokality. V zájmové oblasti se nacházejí zajímavé geomorfologické útvary, jako jsou skalní hradba, kamenné moře a kamenné pole, mrazový srub a mrazový sráz. Významná je i poměrně zachovaná původní vegetace. Tato bakalářská práce je doplněna fotografickými přílohami pořízenými při terénním průzkumu, tabulkami, obrázky a mapami vytvořenými za pomocí počítačového programu ArcGIS 10.
Development of plan of care for the locality Kohout in Novohradské foothills
Keywords: Novohradské podhůří; Soběnovská vrchovina; Slepičí hory; Kohout; plán péče; přírodní památka; geomorfologické útvary; Novohradske Foothills; Soběnovská Highlands; Chicken´s Mountain; Rooster; care plan; a natural monument; geomorphological features