Využití prvků artefiletiky při práci s dětmi na letním dětském táboře - Slaninová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce se zabývá využíváním prvků artefiletiky při práci s dětmi na letním dětském táboře. Teoretická část je věnována umělecko-pedagogické disciplíně artefiletika, jejím možnostem využití ve volnočasové pedagogice, základním pojmům spojenými s touto disciplínou, jako je exprese a reflexe, přiblížení historického vývoje, osobnosti pedagoga v artefiletice a náhledu na možnost využití této disciplíny konkrétně na letních táborech. Praktická část obsahuje popis praktického využití výtvarných metod a technik spojenými s prvky artefiletiky, při přímé práci s dětmi na letních dětských táborech. A následné představení metodických listů s aktivitami vhodnými pro realizaci na dětských táborech. Hlavním cílem práce je představit artefiletiku v rámci volnočasové pedagogiky, seznámit se s artefiletikou samotnou a následné využití jejích prvků na letním dětském táboře.
The Use of the Elements of Artphiletics in Working with Children at Summer Camp
Keywords: artefiletika; pedagogika volného času; výtvarná výchova; reflektivní dialog; letní tábor; artphiletics; leisure time education; arts; reflective dialogue; summer camp