Využití projektové metody ve výuce výchovy k občanství na 2. stupni ZŠ - Štecherová, Zuzana (Jihočeská univerzita, 2022)
Tématem diplomové práce je využití projektové metody ve výuce výchovy k občanství na 2. stupni ZŠ. Diplomová práce bude rozdělena na dvě hlavní části, na část teoretickou a část praktickou. Teoretická část se bude věnovat z velké části poznatkům o projektové metodě, která je v posledních letech velmi oblíbená a pozitivně hodnocená. Na část teoretickou navazuje část praktická, v níž je navrženo pět projektů, jež by mohly být realizovány v hodinách výchovy k občanství. Cílem této diplomové práce je ukázat na jednotlivých návrzích výukových jednotek implementaci projektové metody ve výuce výchovy k občanství na 2. stupni základních škol a inspirovat tak učitele výchovy k občanství k podobným projektům.
Application of the project method in teaching civic education at the second stage of elementary school
Keywords: Projektová metoda; vyučovací metody; projekt; motivace; výchova k občanství; základní vzdělávání; Project method; teaching methods; project; motivation; civic education; elementary education