Uplatnění informačních technologií v obchodě - Nehyba, Jan (Jihočeská univerzita, 2016)
Hlavním cílem této bakalářské práce je popsat uplatnění informačních technologií v maloobchodě. Moderní maloobchodní technologie jsou v dnešní době velmi důležité. Nabízí zákazníkům mimořádné služby, které mohou usnadnit jejich nakupování. Moderní technologie zjednodušují jejich nákup a placení, jedná se například o samoobslužné pokladny. Moderní technologie také zvyšuje tržby maloobchodních jednotek a proto je nezbytné věnovat pozornost právě moderním technologiím. Tato bakalářská práce se zaměřuje na samoobslužné pokladny v maloobchodní jednotce Tesco v Českých Budějovicích. V této práci můžete najít pojmy jako informační technologie, maloobchodní prodejny, velkoobchod, marketingový výzkum. Na základě této metody analyzujeme jak zákazníci vnímají moderní technologie v Tescu.
Concept of a Retail Information Technology
Keywords: informační technologie; samoobslužné pokladny; obchod; marketingový výzkum; Tesco; information technology; self checkouts; retail; marketing research; Tesco