Linuxový terminálový server pro tenkého klienta + výpočetní klastr - Jalůvka, Adam (Jihočeská univerzita, 2008)
Cílem této práce je seznámit čtenáře s projekty LTSP a openMosix, na jejichž základech je vystavěno komplexní řešení terminálového serveru a výpočetního klastru s automatickým vyrovnáváním zátěže. Práce není zaměřena jen na oba projekty schopné nezávislé existence vedle sebe, ale i na jejich vzájemné propojení, přinášející další výhody, které by oddělené projekty nepřinesly. Jako první výhodu můžeme chápat snadné připojení nových uzlů do výpočetního klastru bez nutnosti instalace, jako výhodu druhou pak přispívání uzlů svými systémovými prostředky terminálovému serveru a ostatním klientům.
Linux terminal server for thin client and computing cluster
Keywords: LTSP; openMosix; klastr; výpočetní; terminálový; server; terminal; tenký klient; LTSP; openMosix; cluster; computing; terminal; server; thin client