Hodnoty dnešní mládeže ve vztahu k práci - Jandová, Yvona (Jihočeská univerzita, 2014)
Tématem bakalářské práce jsou hodnoty dnešní mládeže ve vztahu k práci. Cílem práce je zjistit význam práce pro dnešní adolescenty a jejich motivaci. Porovnat výsledky žáků Středního odborného učiliště a Střední zdravotnické školy. Bakalářská práce je rozdělena na teoretickou a empirickou část. Teoretická část stručně popisuje období adolescence. Zaměřuje se na vznik a utváření hodnotové orientace u dětí. Popisuje vliv rodiny, školy a vrstevníků. Zabývá se motivací, schopnostmi a zájmy jako důležitými aspekty veškerých lidských činností. Empirická část obsahuje vlastní empirický výzkum, který je zaměřen na význam práce pro dnešní adolescenty, jejich motivaci a plány do budoucna. Poznatky z dotazníkového šetření jsou zpracovány do tabulek. Empirická část obsahuje shrnutí a interpretaci výsledků, které se snaží podat vhled do představ mladých lidí o práci.
Today´syouth´sworkvalues
Keywords: Mládež; hodnoty; motivace; práce; Youth; values; motivation; work