Studium proudění tekutin pomocí programu COMSOL Multiphysics - Habaj, Elemír (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato bakalářská práce se zabývá studiem proudění tekutin pomocí aplikačního módu Navier - Stokesova rovnice programového balíku COMSOL Multiphysics. V první části práce je uveden základní přehled problematiky proudění tekutin a plynů a jsou vysvětleny základní pojmy. Poté následuje analýza Navier - Stokesovy rovnice. Hlavní částí práce je kapitola o programu COMSOL Multiphysics a jeho aplikačním módu určeném pro simulace proudění tekutin. V této partii je popsán postup, jak vytvořit geometrii modelu, nastavit počáteční a okrajové podmínky, jak nastavit parametry řešiče a je zmíněna i možnost následné vizualizace řešení. Poslední část práce je věnována krátké ukázce provedené simulace proudění tekutiny v okolí válce.
Study of the fluid convection by COMSOL Multiphysics package
Keywords: Proudění tekutiny; program COMSOL MULTIPHYSICS; Navier - Stokesova rovnice; Flow of liquid; programme COMSOL Multiphysics; The Navier - Stokes equation