Stress management v rodinném podniku - Jandová, Klára (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato bakalářská práce se zabývá stresem, jeho příčinami, příznaky, zvládáním a prevencí. Dále nás práce seznamuje s rodinnou firmou, tedy s jejich zaměřením, historií a jednotlivými odděleními. Hlavním cílem výzkumu je zjištění a analýza stress managementu na pracovišti v malém rodinném podniku prostřednictvím kvantitativních i kvalitativních metod výzkumu. Formou dotazníků a rozhovorů je zjištěno od 12 respondentů, jaký stres v podniku převládá a proč, a po pečlivé analýze všech nasbíraných dat, dochází k závěrům, které vytvářejí návrhy pro řízení a prevenci stresu na pracovišti.
Stress management in Family Company
Keywords: Stress management (řízení stresu); stres; rodinný podnik; oddělení; kvantitativní a kvalitativní metoda; respondent; dotazník; strukturovaný rozhovor; Stress management; stress; family company; departments; quantitative and qualitative methods; respondent; questionnaire; structured interview