Analýza wellness služeb ve vybraném lázeňském zařízení - Daňová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2009)
Historie Lázní Bechyně s.r.o. sahá do 18. století, kdy byly v Bechyni roku 1728 objeveny minerální prameny. Od roku 1992 fungují lázně jako nestátní zdravotnické zařízení. Hlavním přírodním léčivým zdrojem bechyňských lázní je slatina, dovážená z nedalekých Komárovských blat. Léčí se zde nemoci jako revmatická artritis, Bechtěrevova choroba, koxartróza a ostatní artrózy, metabolická onemocnění s postižením kloubů, bolestivé syndromy šlach a svalů, předoperační a pooperační stavy, osteoporóza a další. Nabídka wellness služeb v Lázních Bechyně s.r.o. je tvořena 11 balíčky, složených z různých procedur a základních služeb cestovního ruchu. Cílem diplomové práce je analýza wellness služeb, které Lázně Bechyně s.r.o. nabízí. Na základě zjištění jsou definovány nedostatky. Aby mohly být nedostatky definovány, bylo provedeno terénní šetření, osobní rozhovory a studium odborných materiálů. V závěru diplomové práce jsou navržena opatření, která by měla vést ke zlepšení úrovně wellness služeb v Lázních Bechyně s.r.o. Dále je navržen balíček služeb.
Analysis of wellness service in chosen spa facility
Keywords: lázeňský cestovní ruch; wellness; služby cestovního ruchu; účastník cestovního ruchu; balíček služeb; spa tourism; wellness; services of tourism; participant of tourism; package