Filmová hudba a její působení na člověka - Klukanová, Barbora (Jihočeská univerzita, 2015)
Bakalářská práce na téma "Filmová hudba a její působení na člověka" rozebírá filmovou hudbu jako takovou, počátky filmu a jeho hudby a typické znaky této hudby. Druhá část práce zkoumá toto téma z praktického hlediska. Jedná se o vlastní rozbor hudby ve filmu a následně jednotlivých notací. Praktická část obsahuje dotazník, jeho výsledky a závěrečné vyhodnocení.
Music in Film and Its Influence on People
Keywords: Filmová hudba; působení a vnímání filmové hudby; specifika filmové hudby; rozbor filmové hudby; Film music; effect and perception of film music; specifics of film music; analysis of film music