Řízení lidských zdrojů ve firmě poskytující služby - Kain, Rostislav (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato práce se zabývá analýzou řízení lidských zdrojů ve společnosti poskytující služby. Společností je hotel Zámek Valeč. Hlavním cílem této práce je zhodnotit současnou situaci v oblasti řízení lidských zdrojů a stanovit návrhy na zlepšení. Současně je cílem této práce potvrdit nebo odmítnout hypotézy. Údaje byly získány prostřednictvím dotazníkového šetření, kontrolovaného rozhovoru a osobního pozorování. Dotazník se skládá z 25 otázek, kde prvních 20 otázek mapuje celou oblast řízení lidských zdrojů a posledních 5 jsou identifikační otázky. Řízen rozhovor obsahuje 11 otázek, které jsou téměř shodné s dotazníky pro zaměstnance. To umožňuje porovnat názor zaměstnance s názorem vedení společnosti. Na závěr byly navrženy změny, které by měly vést ke zlepšení stavu.
Human resource management in a service provider
Keywords: Řízení lidských zdrojů; komunikace; pracovní vztahy; pohostinství; Human resources management; communication; work relationship; hospitality