Proces s Miladou Horákovou perspektivou totalitní propagandy v Rudém právu - Šubová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2012)
Bakalářská práce se v teoretické části věnuje principům a strategiím, které jsou využívány v totalitní propagandě. Tyto principy a strategie jsou dále ilustrovány na propagandistické kampani související s procesem s Miladou Horákovou. V práci jsou vymezeny rysy totalitní propagandy, strategie, které využívá a typy propagandy. Dále jsou nastíněny také historické a politické souvislosti procesu s Miladou Horákovou. Je zde popsáno, jak se proces vyvíjel, kdo se na něm účastnil a jak dopadl. Hlavním cílem této práce v její praktické části je interpretace článků Rudého práva na základě charakteristiky propagandy a jejích typů, která je vysvětlena v teoretické části.
The trial of Milada Horakova through perspektive of totalitarian propaganda in Rude pravo
Keywords: propaganda; Milada Horáková; Rudé právo; techniky propagandy; proces; propaganda; Milada Horakova; Rude pravo; propaganda techniques; trial