Sanace rodiny v kontextu činnosti orgánu sociálně právní ochrany dětí - Zusková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce má jak část textovou tak i část praktickou. První část obsahuje základní charakteristiky pojmů (rodina, ohrožená rodina, sociálně právní ochrana dětí, zákon o sociálně právní ochraně dětí, sanace rodiny). Práce se zabývá činností orgánu sociálně právní ochrany dětí při sanaci rodiny, definuje jeho postupy při práci s ohroženou rodinou. Praktická část je provedena formou analýzy spisů, které vede Městský úřad v Písku jako orgán sociálně právní ochrany dětí. Cílem výzkumu je zjistit, jaké kroky a metody práce tento orgán při sanaci rodiny používá, zda jsou v praxi využívány postupy, které jsou uvedeny v novele zákona o sociálně právní ochraně dětí, který vstoupil v platnost 1. 1. 2013.
Rehabilitation of family in the context of body of social and legal protection of Children
Keywords: rodina; ohrožená rodina; sanace rodiny; ohrožené dítě; sociálně právní ochrana dětí; orgán sociálně právní ochrany dětí; family; rehabilitation of family; vulnerable child; child protection; social-legal protection of children