TIMING-SPACE: ČASOPROSTOROVÁ STRUKTURACE KAŽDODENNÍCH AKTIVIT STUDENTŮ VYSOKÝCH ŠKOL V URBÁNNÍM SYSTÉMU MĚSTA ČESKÝCH BUDĚJOVIC - Doláková, Barbora (Jihočeská univerzita, 2012)
Diplomová práce vychází z konceptu time ? space. Zabývá se analýzou pohybových trajektorií vybraného populačního segmentu (studenti VŠ) v rámci urbánního systému města České Budějovice. Analýza je založena na primárních datech z prováděných longitudinálních dotazníkových šetření s cílem nalezení a zobecnění určitých opakujících se vzorců prostorového chování vybrané skupiny obyvatel (studenti VŠ) v různých časových obdobích, identifikace typických sociálních situací a strukturálních charakteristik urbánního systému Českých Budějovic. První část diplomové práce je teoretická, zabývající se oblastmi behaviorální geografie a časoprostorové geografie. Druhou část tvoří praktická část, zaměřená na výsledky a hodnocení výzkumu.
Timing-space: the time-space stucturing of everyday´s activities of the univerzity students within the urban system of the town České Budějovice
Keywords: časoprostor; časo-prostorová geografie; České Budějovice; studenti VŠ; každodenní aktivity; time ? space; time-space geography; České Budějovice; university students; everyday´s activities