Využití multimediálních aplikací ve výuce literatury na střední škole - Dytrich, Jiří (Jihočeská univerzita, 2023)
Diplomová práce se zabývá začleňováním moderních technologií a aplikací do výuky literatury a jejich využíváním ve středoškolské praxi. V teoretické části se autor zaměřuje na komplexní zmapování této problematiky z pohledu metodického a didaktického. Uvádí zde také přehled vybraných multimediálních aplikací a programů, včetně možnosti jejich využití při výuce literatury na střední škole. V praktické části popisuje výsledky dotazníkového šetření, které zjišťovalo možnosti a způsoby zapojování multimediálních technologií a aplikací do výuky literatury na středních školách, včetně postojů učitelů a jejich zkušeností s využíváním těchto didaktických prostředků. Cílem práce je představit multimediální technologie, způsoby jejich zapojení do literárního vyučování a postoje vyučujících k těmto didaktickým prostředkům.
The Use of Multimedia Applications in Teaching Literature at Secondary School
Keywords: český jazyk; ICT; literatura; multimediální aplikace; střední škola; Czech language; ICT; literature; multimedia applications; secondary school